12-14 жовтня 2010 року: презентації програми ім. Фулбрайта у Вінниці

пятница, 8 октября 2010, Александр Краковецкий

FULBRIGHT UKRAINE

12-14 жовтня 2010 року офіс програми імені Фулбрайта проводитиме презентації програм для науковців, молодих дослідників та викладачів, аспірантів та студентів у Вінниці.

Програма iмені Фулбрайта - це найстарiша i найбiльш вiдома у свiтi програма наукових обмiнiв. Вона дiє з 1946 року, нинi - у 175 країнах свiту. Спільними зусиллями з науковими спiльнотами iнших країн США створили програму, за якою науковцi, студенти та громадськi дiячi мають змогу побувати в Америцi, а американцi - в iнших країнах свiту. Понад 700 українських стипендіатів провели рiк наукової працi в США та більше 400 американцiв займались дослiдницькою та викладацькою дiяльнiстю в Українi.

У 2010 році ґранти на дослідження або  навчання у маґістратурі  за Програмою академічних обмінів ім. Фулбрайта отримали 5 вінничан: один викладач та четверо випускників вінницьких університетів.

До конкурсних галузей спеціалізації, окрім гуманітарних та соціальних наук, включено точні, технічні та природничі дисципліни: астрономія, аеронавтика, біологія, біомедична інженерія, геологія, екологія, енергетика, інженерні дисципліни, комп’ютерні науки та інформаційні технології,  матеріалознавство, математика, когнітивні науки/нейронауки, океанографія, охорона здоров’я, фізика, хімія.

Презентації Програми академічних обмінів у Вінниці

Вівторок, 12 жовтня

12:00 – Вінницький прес-клуб (Cоборна 68, експоцентр Торгово-промислової палати)

У роботі прес-клубу братимуть участь:

  • Віталій Жугай, Координатор з інформації Програми імені Фулбрайта в Україні
  • Інна Бариш, Координатор програм для студентів та молодих викладачів
  • Світлана Дмитрівна Чугу, викладач Вінницького торговельно-економічного інституту, фулбрайтівський стипендіат в університеті Урбани-Шемпейн (University of Illinois, Urbana-Champaign, Champaign, IL)

16:00 - ВМГО «Наше Поділля» (вул. Соборна 79, кв 3., недалеко від трамвайної зупинки «Площа театральна»)

Середа, 13 жовтня

13:30 - Вінницький державний педагогічний університет ім. М.Коцюбинського (Острозького, 32, 3-й корпус (факультет іноземних мов)  ауд. 902)

15:30 - Вінницький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету (вул. Соборна 87,  1 корпус, ауд.56)

17:00 - Інформаційний центр  «Вікно в Америку» (Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека, вул. Соборна, 73, 3-й поверх)

У презентаціях 13 жовтня братимуть участь:

  • Мирон Стахів, Директор Програми ім. Фулбрайта в Україні
  • Мирослава Сенків, американська студентка (Canisius College, USA, B.A. in International Business/French, 2009), стипендіат US Fulbright Student Program 2009-2010, яка  проходить стажування за Програмою академічних обмінів ім. Фулбрайта на базі Університету банківської справи Національного банку України.

Четвер, 14 жовтня

13:00 - Вінницький національний медичний університет ім. М.І.Пирогова (вул. Пирогова, 56, головний корпус, аудитирію уточнюйте в університеті)

14:30 - Вінницький національний технічний університет (Хмельницьке шосе, 95, головний корпус, актова зала)

Програми ім. Фулбрайта в Україні

Ґранти для проведення наукових досліджень в університетах США

Fulbright Scholar Program: Проведення досліджень в університетах США на період від чотирьох до дев’яти місяців. У конкурсі можуть брати участь кандидати та доктори наук; дослідники без наукового ступеня, журналісти, діячі культури з досвідом роботи не менше 5 років. Документи приймають до 15 жовтня 2010 року (scholar@fulbright.com.ua).

Ґранти для молодих науковців для проведення досліджень в університетах США

Fulbright Faculty Development Program: Проведення дослідження в університетах США впродовж одного академічного року. У конкурсі можуть брати участь викладачі та дослідники віком до 35 років, з дворічним професійним досвідом, які ще не мають наукового ступеня, та молоді кандидати наук (не пізніше 3-х років після захисту). Документи приймають до 31 березня 2011 року (ibarysh@fulbright.com.ua).

Стипендії для навчання на маґістерському рівні в університетах США

Fulbright Graduate Student Program: Навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня маґістра. У конкурсі можуть брати участь студенти старших курсів, випускники ВНЗ та аспіранти. Кандидати повинні мати диплом бакалавра, спеціаліста або маґістра на час призначення стипендії. Документи приймають до 16 травня 2011 року (student@fulbright.com.ua).

Стипендії для навчання в аспірантурі в університетах США

International Fulbright Science and Technology Ph.D. Program: Навчання у провідних американських університетах на рівні аспірантури протягом трьох років з правом захисту наукового ступеня Ph.D. Кандидати повинні мати щонайменше диплом бакалавра на час призначення стипендії. Документи приймають до 16 травня 2011 року (student@fulbright.com.ua).

Українськi вищi навчальнi заклади можуть запросити американських науковцiв на термiн вiд двох до шести тижнiв або від одного семестру до двох.

Детальніше на http://fulbright.org.ua


Ищите нас в интернетах!

Комментарии

Свежие вакансии