Re: "Microsoft приглашает украинских студентов на интервью"

вторник, 27 сентября 2011, Yuriy Gutyk

Цей пост дуже епічний і формату уютної жежешечки) не те що мене переповнюють емоції, але.

так склалось історично що співбесіди у фірм, де, на мо думку, мені б сподобалось - я валив)

питали занадто нелогічно просте, що просто не сприймалось мозком. тому перше правило

1. Готуйся спочатку до простого.

Інтервю для студентів проходило так: дві людини заходили в різні чит зали на 30 хв, далі робився світч, і ще 30 хв вони проводили в іншому.

Особисто я першого побачив Laurent Ricci, якщо нічого не наплутав. По стилю мовлення зразу було видно що SE або QA) від нього я отримав завдання. і тут почався епік .. на дошці він написав с++ а нижче сигнатуру методу. (потрібно було в вхідній строці замінити мультипробіли на одиночні.)

знову ж таки історично склалось, що плюси я не переношу. це після випадку коли було вбито місяць на написання алокатору памяті. брр. спитавши чи можу я написати на шарпі або джаві, торимав таке довге "е", що подумав що ми буде зараз прощатись) завдання здавалосся ну занадто аж простим. я завжди памятав про метод Split, але по закону всесвітнього везіння з голови він вилетів. коли код наче не викликав у мене питань, виявилося що стандартними методами користуватися не можна) ну потім щось схоже на результат з багом був отриманий. потім питання про те як можна це все потестити і байбай. Правило:

2. Завжди будь розслабленим, тільки так зможеш показати своє я. Зайва напруженість завжди не ок. 

В іншому залі мене чекав  Mike Buehlman. Веселий)) жаль що його зала була не першою. як він друкує..мм.  щвидкість з сліпим набором - анріал. про свою позицію він не розказував, але схоже на hr. питання стандартні. на доу, якщо цікаво є чудова стаття. Через обмірковування першого кабінету, я двічі прослухав його питання) прийшлось двічі перепитувати, так як важко було щось нахалтурити на питання яке не чув) Правило:

3. Будь уважним)

Вразило: 

Хлопець який приїхав з Донецька на інтервю. Я б може і не приїхав тільки заради цього. Intership яким би він не був крутим є intership. Хоча може б і приїхав. who knows

Пічально:

Не питали про структури даних, алгоритми, графи, патерни і тд. 

Аналогічно не питали по технологіям. 

 

В цілому, я провів дуже дивну годину свого життя) 

ps і код на бумазі.(*згадує перший курс, Паскаль, і код на листочках) брр. навіщо? не простіше дозволити написати в якійсь IDE?


Ищите нас в интернетах!

Комментарии

Свежие вакансии