-startup? -no way!

среда, 28 сентября 2011, Yuriy Gutyk

"preface". накипіло. чесно, я патріот. люблю Україну, її природу і людей. так склалось історично, що людей не всіх.

написати надихнула зустріч з Honor Gunday(один із засновників paymentwall). він не розказав як зробити пару $к за годину, не сказав який проект стане 100% успішним, але дав зрозуміти як весь процес проходить і які умови потрібні для нього. маленька примітка, нам усе це не світить.

1. аутсорс. одна з найбільших проблем. нас привчили працювати на когось. нам вклали страх розвивати своє. в нашу свідомість пихають плюшки типу кльових офісів чи абонементів в басейни та регулярні корпоративи. продуктові компанії можна порахувати на одній руці. і я не вірю, що наші програмісти не можуть зробити реально конкурентноспроможний продукт на світовому ринку. не вірю.

2. замкнутість. менталітет українця. є хороша ідея? - не ділись з іншим. не одну книжку написано про те, що колетивне обговорення aka brainstorm, у групі людей, частина навіть яких не зовсім близька до сабжу, завжди "підвищує якісь" ідеї. нам важко знаходити партнерів для бізнесу, тому що ми не довіряємо і боємось. " Это грустно? Или весело? - Это? Это печально. "

3. замкнутість №2. типу я досяг чогось і зашибісь. я бачу її всюди. спочатку я побачив її в університеті. викладачі які мають роки стажу, багато публікацій/книжок та просто анріал розумні, не мали жодного бажання ділитися знаннями. це щось схоже на губку з водою. коли давиш - вода виходить, віпускаєш - вода втягується назад. лекції були наповнені веселими історіями, жартами, лолами і тд. задаєш чітке питання - наче починаєш отримувати оту необхідну відповідь..і знову зскок з теми. було б це одиничним випадком, взяв би в виняток, а не в правило. далі всякого роду івенти. більшість зустрічей які хочеться відвідати платні. і це логічно. всі люблять гроші. і не потрібно розказувати що гроші йдуть на піцу/чай. тут в самого мене 2-ке ставлення. з одного боку, людина витрачає свій час. думаю всі самі знають що це за ресурс для успішної людини. +колись Голтіс аргументував ціну на свої семінари тим, що тільки щось віддавши(читаємо лаве), людина засвоє отримане. +так зразу відфільтруються ті, хто і не зосім хотів отримати дані знання. з другого боку, де логіка? поділись знаннями, і отримай вдвічі більше. як не знань, так надійних партнерів. про відбек ніхто не думає. поясни людям як почати, і вони віддячать. це ж перевірена система. закон перетворення і збереження енергії йопт!

4. політика. останнє що вїлось в голову - prostoprint. no comments.

"offtop"/
що сподобалось в розповіді Honor Gunday. на paymentwall він виділив 5% загального часу. все інше була водичка? - ні, просто він дуже вміло ввів абстракцію, яку кожен зрозумів по-своєму. тисячі думок які проектуються на абстракцію дать тисячі ідей.

 


Ищите нас в интернетах!

Комментарии

Свежие вакансии