Зустрічайте TEDxVinnytsia!

воскресенье, 13 ноября 2011, Александр Краковецкий

Вже більше 20 років світом проходить хвиля конференцій TED, спрямованих на підтримку ідей, вартих поширення. Почавши як чотириденна конференція в Каліфорнії 27 років тому, TED переросла в платформу, яка підтримує ідеї, що змінюють світ за допомогою різноманітних ініціатив. На конференцію TED запрошують провідних світових мислителів і практиків. За 18 хвилин, відведених для виступу, спікер ділиться найголовнішим для себе, тим, що найбільше турбує його на даний момент. В різний час спікерами TED були Альберт Гор, Джеймс Кемерон, Білл Гейтс, Джейн Гудолл, Елізабет Гілберт, Сер Річард Бренсон, Бенуа Мандельброт, екс-прем’ер-міністр Великобританії Гордон Браун та багато інших видатних особистостей.

Масштаби конференції з часом спонукали організаторів TED на створення так званої програми TEDx, де x=незалежно організована подія TED. Створена у дусі "ідей, вартих поширення," програма TEDx розроблена TED, щоб дати громадам, організаціям і приватним особам можливість ділитися ідеями в дусі TED на місцевому рівні. TEDx події повністю сплановані і скоординовані самостійно на рівні місцевих громад.

Першою подією TEDx в Україні була конференція TEDxKyiv 18 жовтня 2009 року. Сьогодні географію TEDx поширено на такі міста: Донецьк, Львів, Одеса, Харків та Вінниця. 26 липня 2011 року, Lara Stein, директор з ліцензування TED/TEDx's затвердила ліцензію на організацію та проведення конференції TEDxVinnytsia. Перша конференція TEDxVinnytsia запланована на 7 квітня 2012 року.

Організатори TEDxVinnytsia - це поки що невелика спільнота людей різних професій та інтересів, але об’єднаних спільною метою. Насамперед ми хочемо розповсюдити ідеї TED серед вінничан, поділитися цікавою інформацією та знайти однодумців, небайдужих до розвитку нашого міста не тільки в масштабах України, але й у світі. Ми прагнемо створити платформу обміну думками для професіоналів та експертів з різних сфер діяльності, що відкриті до діалогу і надати їм можливість розповісти про свої ідеї, які будуть цікаві громадянам нашої країни та міжнародному співтовариству TED.

В ході підготовки до TEDxVinnytsia, ми плануємо провести ряд заходів, на яких будемо розповідати про TED та TEDx, про історію поширення TEDx в Україні. На черзі подія "Meet The TEDxVinnytsia", на яку радо запрошуємо 26 листопада 2011 року. Зустріч проходитиме у конференц-залі "Панорама" за адресою вул.Соборна, 24. Місце для зустрічі нам надає партнер ВДП ТРК «Регіон-Інформ», а допомагає нам в оформлені події наш партнер по широкоформатній поліграфії компанія «Арт Віжн». На зустріч запрошено спеціального гостя - одного із організаторів TEDxKyiv. До Вашої уваги ми запропонуємо переглянути і обговорити декілька роликів TEDTalks, знайти однодумців та прийняти активну участь у творенні майбутнього TEDxVinnytsia.

Більше інформації про TEDxVinnytsia: організатори, партнери, новини, Ви можете отримати відвідавши наш сайт tedxvinnytsia.com, за створення та підтримку якого, хочемо подякувати компаніям «1С-Бітрікс», «ТЕАМ», дизайн-студії «ТоніКа» та компанії Hostpro. Також запрошуємо Вас приєднатися до нашої сторінки в соціальній мережі Facebook.

Дякуємо медіа корпорації «RIA», газеті «20 хвилин» та "Радіо Вінниця" 107.4 FM за інформаційну підтримку нашої події.


Ищите нас в интернетах!

Комментарии

Свежие вакансии