Windows Azure забезпечить прийом документів від абітурієнтів у режимі онлайн

среда, 27 июня 2012, Александр Краковецкий

Сьогодні хмарна платформа Microsoft Windows Azure стає офіційно доступною в Україні. І одним із перших масштабних проектів, які запрацюють на цій платформі, стане електронна система для прийому документів від абітурієнтів на вступ до вищих навчальних закладів. З дня початку вступної кампанії – 2-го липня цьогорічні випускники зможуть подати документи у електронному вигляді на сайті http://ez.osvitavsim.org.ua/.

Рішення працюватиме на хмарній платформі Windows Azure з інтегрованими сервісами служби live@edu, і це означає, що в такий спосіб вступник затратить всього кілька хвилин для того, щоб заповнити електронну форму в режимі он-лайн. Хмарна платформа Microsoft Windows Azure технічно забезпечить швидке надходження інформації до приймальної комісії та її обробку, а також надійне зберігання даних абітурієнтів. За допомогою служби live@edu, яка містить сервіси поштової скриньки, календарю, месенджера, офісних веб-застосунків, безкоштовного онлайнового сховища для документів Microsoft SkyDrive, можна буде відслідковувати інформацію протягом вступної кампанії.

Дмитро Шимків, генеральний директор «Майкрософт Україна» зазначає:

Подати документи до омріяного навчального закладу тепер можна не виходячи з дому. Технології Microsoft полегшують навчальний процес в українських освітніх закладах, а відтепер – модернізують і вступну кампанію. Цей масштабний освітній проект на базі Windows Azure – надзвичайно важливий крок не тільки для цьогорічних абітурієнтів, а й для усієї країни, адже подальша комп’ютеризація освітньої галузі позитивно вплине на підготовку молодих спеціалістів та український ринок праці.

Як відбуватиметься процедура реєстрації вступної заяви?

У електронній системі вступник має обрати навчальний заклад, факультет, спеціальність та спеціалізацію. У разі коректного введення усіх параметрів абітурієнт активує власний кабінет, у якому буде розміщена необхідна для вступу інформація. Упродовж доби після реєстрації абітурієнту надійде підтвердження про те, що приймальна комісія отримала його документи. Вся інформація про вступника знаходитиметься у Єдиній державній електронній базі з питань освіти. Важливо, що всі дії у кабінеті абітурієнта здійснюються за захищеним протоколом HTTPS із використанням сертифікату SSL, що є світовим стандартом із захисту передачі даних в Інтернеті тому можна бути впевненим у безпеці на надійності передачі особистої інформації.

Електронна заява зареєстрована через платформу Windows Azure надає випускникам ряд переваг:

  • Економія часу – необхідно всього кілька хвилин для того, щоб заповнити електронну форму в онлайн-режимі.
  • Скорочення витрат на транспорт – скористатися електронною системою можна у будь-якому куточку України, незалежно від місця перебування.
  • Підвищення ефективності роботи приймальної комісії – завдяки зменшенню навантаження, пов’язаного з роботою під час прийому документів приймальна комісія зможе швидше обробляти заяви.

Євген Суліма, Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України:

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України йде назустріч вступникам. Використовуючи систему електронної подачі заяв, ми сподіваємося уникнути ряду незручностей, що виникають під час вступної кампанії, та заощадити час і витрати на транспорт. Також ми зацікавлені у запровадженні новітніх технологій для того, щоб зробити систему освіти сучасною та гнучкою і спростити процедуру вступу. В свою чергу, робота на хмарній платформі Microsoft гарантує системі подачі електронних заяв якісну технічну підтримку та надає зручність у користуванні.

Після завершення вступної кампанії облікові записи, створені під час неї, будуть переведені на нову надсучасну платформу Microsoft Office 365 – з розширеними можливостями роботи онлайн. Платформа Microsoft Office 365 включає засоби спілкування та співпраці, котрі сьогодні використовують більшість роботодавців: календарі, спільний доступ до документів, миттєві повідомлення, сповіщення, інструменти для онлайн-конференцій, а також можливість доступу до електронної пошти, календаря та адресної книги з мобільного телефону.

Система прийому документів у режимі онлайн буде діяти паралельно із традиційною (паперовою) формою подачі документів. Детально ознайомитися з інструкцією по роботі з системою можна на сайті http://ez.osvitavsim.org.ua/, який розпочне роботу у день старту вступної кампанії.

Компании из статьи


Microsoft Украина


Сайт:
http://www.microsoft.com/ukr/ua/

Microsoft Украина Украинское подразделение компании Microsoft.

Ищите нас в интернетах!

Комментарии

Свежие вакансии